Uutiset
Vire uudistaa härkäpavun rehukäytön

25.03.2021
Kotimaisilla valkuaiskasveilla on nyt hyvä noste ja kotimaisen valkuaisen käyttö eläinten rehuissa on lisääntynyt. Härkäpavun käyttöä yksimahaisten ruokinnassa on kuitenkin rajoittanut sen korkea visiini-konvisiinipitoisuus. Borealilta onkin tulossa uudentyyppinen härkäpapulajike, Vire.

Tilasiemen jalostaa Sejetin kanssa (KM 3/21)

19.03.2021
Tilasiemen-ketju ilmoitti puolitoista vuotta sitten aloittavansa jalostusyhteistyön Sejetin kanssa. Tilasiemen on testannut lajikekandidaatteja Suomessa jo pitkään, mutta nyt siirryttiin astetta pidemmälle kasvinjalostajan saappaisiin. Lue ote Käytännön Maamiehessä 3/2021 julkaistusta artikkelista.


Mikkelissä intoa herneen viljelyyn

16.02.2021
Ranch Herttuaisen emolehmätilalla Mikkelissä on viljelty hernettä kuuden vuoden ajan. Astronaute löytyi tilan viljelykiertoon neljä vuotta sitten. ”Astronaute on satoisa ja sen korjuu on tilalla tähän mennessä kokeilluista hernelajikkeista helpointa”, viljelijä Petri Herttuainen kertoo.

Kotimaisella valkuaisella riittää kysyntää rehuteollisuudessa

10.02.2021
A-Rehu on edistänyt aktiivisesti kotimaisen valkuaisen hyödyntämistä jo vuosia vieden suomalaista elintarvikeketjua omavaraisempaan suuntaan. Herneen sopimustuotantoa halutaan lisätä valkuaiskasvien kovan kysynnän vuoksi ja sopimukset myös varmistavat erikoiskasvien menekin. Ilkka Ala-Fossi A-Rehulta kertoo valkuaiskasvien tulevista tarpeista ja viljelyn hyödyistä.