UutisetMikkelissä intoa herneen viljelyyn

Tue, 02/16/2021 - 14:14
Ranch Herttuaisen emolehmätilalla Mikkelissä on viljelty hernettä kuuden vuoden ajan. Astronaute löytyi tilan viljelykiertoon neljä vuotta sitten. ”Astronaute on satoisa ja sen korjuu on tilalla tähän mennessä kokeilluista hernelajikkeista helpointa”, viljelijä Petri Herttuainen kertoo.

Kotimaisella valkuaisella riittää kysyntää rehuteollisuudessa

Wed, 02/10/2021 - 13:00
A-Rehu on edistänyt aktiivisesti kotimaisen valkuaisen hyödyntämistä jo vuosia vieden suomalaista elintarvikeketjua omavaraisempaan suuntaan. Herneen sopimustuotantoa halutaan lisätä valkuaiskasvien kovan kysynnän vuoksi ja sopimukset myös varmistavat erikoiskasvien menekin. Ilkka Ala-Fossi A-Rehulta kertoo valkuaiskasvien tulevista tarpeista ja viljelyn hyödyistä.

Tilasiemenen jakso Maantasalla -poscastissa julkaistu

Mon, 02/08/2021 - 13:29

Tilasiemenen toimitusjohtaja Antti Ollila kertoo Maantasalla -podcastissa, miten eri lajikkeet päätyvät lopulta viljelijöiden pelloille ja minkälainen tarina löytyy menestyslajikkeiden kuten RGT Planetin ja KWS Mistralin takaa. Kannattaa kuunnella!
Astronaute ja Bagoo mukaan viljelyyn hyvän esikasviarvon vuoksi

Fri, 12/18/2020 - 11:45
Alaskartanon tilalla Piikkiössä viljellään viljaa ja palkokasveja noin 320 hehtaarin alalla. Viime keväänä Astronaute- ja Bagoo-herneitä kylvettiin tilalla yhteensä 45 hehtaaria. Viljelyssä pyritään painottamaan syysviljoja ja herne tuli viljelykiertoon sen hyvän esikasviarvon vuoksi.