Uutiset


Syyskylvöisten lajikkeiden siemenmyynti alkanut

Thu, 06/10/2021 - 14:38
Tilasiemenellä on kattava lajikevalikoima syksyn kylvöille. Hybridirukiit edustavat satotason kärkikastia, populaatiorukiista löytyvät tutut ja hyväksi todetut lajikkeet myös luomuna. Rukiin ja vehnän lisäksi valikoimasta löytyvät syysruisvehnä, speltti, syysohra ja syysrapsi.

Reilu Teko -säkkikeräys 2021

Tue, 06/01/2021 - 15:22
Reilu Teko -lannoitesäkkikeräys alkaa jälleen. Tilasiemen on yksi säkkikeräyksen yhteistyökumppaneista ja voit toimittaa siemensuursäkkimme keräykseen. Lähin keräyspiste löytyy toiminnan verkkosivuilta: 4h.fi/reiluteko




Vire uudistaa härkäpavun rehukäytön

Thu, 03/25/2021 - 11:48
Kotimaisilla valkuaiskasveilla on nyt hyvä noste ja kotimaisen valkuaisen käyttö eläinten rehuissa on lisääntynyt. Härkäpavun käyttöä yksimahaisten ruokinnassa on kuitenkin rajoittanut sen korkea visiini-konvisiinipitoisuus. Borealilta onkin tulossa uudentyyppinen härkäpapulajike, Vire.

Tilasiemen jalostaa Sejetin kanssa (KM 3/21)

Fri, 03/19/2021 - 13:02
Tilasiemen-ketju ilmoitti puolitoista vuotta sitten aloittavansa jalostusyhteistyön Sejetin kanssa. Tilasiemen on testannut lajikekandidaatteja Suomessa jo pitkään, mutta nyt siirryttiin astetta pidemmälle kasvinjalostajan saappaisiin. Lue ote Käytännön Maamiehessä 3/2021 julkaistusta artikkelista.


Mikkelissä intoa herneen viljelyyn

Tue, 02/16/2021 - 14:14
Ranch Herttuaisen emolehmätilalla Mikkelissä on viljelty hernettä kuuden vuoden ajan. Astronaute löytyi tilan viljelykiertoon neljä vuotta sitten. ”Astronaute on satoisa ja sen korjuu on tilalla tähän mennessä kokeilluista hernelajikkeista helpointa”, viljelijä Petri Herttuainen kertoo.

Kotimaisella valkuaisella riittää kysyntää rehuteollisuudessa

Wed, 02/10/2021 - 13:00
A-Rehu on edistänyt aktiivisesti kotimaisen valkuaisen hyödyntämistä jo vuosia vieden suomalaista elintarvikeketjua omavaraisempaan suuntaan. Herneen sopimustuotantoa halutaan lisätä valkuaiskasvien kovan kysynnän vuoksi ja sopimukset myös varmistavat erikoiskasvien menekin. Ilkka Ala-Fossi A-Rehulta kertoo valkuaiskasvien tulevista tarpeista ja viljelyn hyödyistä.